Cs & F Burkolás Technikai Családi Vállalkozás

Díszfal- és kerítés építés

Kerítésépítésről röviden

A telek határvonalain a kerítés építési engedély nélkül létesíthető. 

A kerítés a telek területét a közterülettől, illetve a szomszédos telkek területétől térben elválasztó, lehatároló építmény - szól az értelmezés, de mindannyian tudjuk, hogy erről többről van szó. A kerítés a kert és a ház fontos része. Védi a tulajdonát és a magánszféránkat így biztonságban érezzük magunkat.

A kerítésünk ennek egyik eszköze, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kivitelben készítjük el. Nem is beszélve arról, hogy e határoló egyike lesz a legmeghatározóbb stíluselemeknek a kertben illetve körbeveszi a családi otthonunkat. Ezért is érdemes odafigyelni, hogy milyen anyagot használunk a kivitelezésénél.  

Nem könnyű kiválasztani a házhoz leginkább illő kerítést. Sokféle lehetőségünk van, választhatunk a nagyobb átláthatóságot biztosító lazább szerkezetekből, vagy a teljes takarást nyújtó kerítésekből is. Különböző magasságú és szélességű, változatos mintájú kerítések kivitelezhetők. 

Díszfalépítésről röviden

 

Díszfal építés

Ház építése során a legutolsó lépés a díszítés. Mivel nagyon fontos eleme a háznak érdemes átgondolni mit és miért választunk. Dízsburkolat kialakítható fából, téglából, gipszkartonból stb.

Például a téglaburkolattal épületünk felülete patinás,kellemes megjelenésű és rendkívül tartós lesz. A téglaburkolat színválasztéka változatos homlokzatok kialakítására biztosít lehetőséget. Beépítésűkkel akár véglegesen félretehető a felújítás és az ápolás gondja. Amellett ,hogy szép és időtálló,megvédi a mögöttes szerkezetet a környezeti hatásoktól. Az esztétikumon túl a téglaburkolatok beépítése kiváló fizikai tulajdonságokat kölcsönöz az épületünknek. 

Téglaburkolatok alkalmazása:

  • külső- és/vagy belső falfelület
  • homlokzat
  • lábazat
  • ablakkeret